Lerarenopleiding 

Het bestaat uit:

 

1. minimaal 1 jaar bijeenkomsten hebben gevolgd

2. De video's van de betreffende level doorlopen en begrepen

3. Samenkomst bespreking van de betreffende level

4. Meelopen in de bijeenkomsten en assisteren.

 

Als je merkt dat er mensen geïnteresseerd in je zijn omdat je helderder, energieker, leuker, warmer bent dan kun je overwegen om dit ook aan anderen te leren. De doorstroom van kennis en vaardigheden is een volgende stap. 

 

Waarom zou je willen overdragen?

 

Als je bewust de kennis en vaardigheden van qigong wil overdragen op anderen.

Ontvangen is net zo belangrijk als uitgeven. Wanneer je alleen ontvangt, raak je vol, op een zelfde gedachte dat als je alleen maar uitgeeft je leeg raakt. Ieder mechanisme werkt het beste wanneer er een evenwicht ontstaat tussen die twee. Wil je dat voor jezelf eerst uitpluizen, lees dan eens verder bij Persoonlijk Proces.

 

Om over te dragen moet je eerst ontvangen. Dat heb je al gedaan in het eerste jaar van de bijeenkomsten. Als je qigong hebt geïmplementeerd in je dagelijkse leven, geef je het onbewust door aan je omgeving. Als je dit bewust wil doen, is het handig om een structuur te hebben. Samen gaan we aan de slag met de bestaande en je persoonlijke structuur van qigong. Hierdoor kun je het met gemak overdragen op anderen.

 

De groep is klein en heeft veel persoonlijke aandacht voor jouw proces om leraar te worden. We gaan aan de gang om de theorie van de bewegingen, de energie en de filosofie te integreren. Om dit helder te krijgen en te ervaren in het dagelijks leven. Dit is namelijk ook wat je overdraagt tijdens je eigen lessen.

 

Er zijn bijeenkomsten van level 1 en level 2 waar we het eerste jaar mee aan de gang gaan. Als je de in en outs kent, word je gevraagd om te assisteren in de bijeenkomsten op de dinsdag en woensdag. Daarnaast gaan we aan de gang om je eigen groepen op te zetten die voor jou passen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo kan er gedacht worden aan qigong met ouderen of jongeren, in bedrijven of in een interessegebied waar je zelf dol op bent.

 

De beoordeling is niet op alleen op het einde van het jaar, maar door het hele jaar heen. Het begint bij het eerste moment dat je begint. Zo ga ik er ook van uit dat je ons beoordeelt gedurende het jaar waardoor we  samen verder kunnen groeien.

 

Het diploma is mooi en bestaat uit ook uit een getuigschrift.

Mocht je hier interesse in hebben, neem dan voor nu contact met ons op.