Bijeenkomsten

Iedere week zijn er qigongbijeenkomsten, 

 

Reguliere bijeenkomsten.

Dit zijn bijeenkomsten waar we altijd weer iets leren vanuit de traditionele geneeskunde, meestal toegepast op het seizoen van waar we ons in begeven. Zo komen bijvoorbeeld de longen en de rug meer in beeld in de herfst. Bewegingen, maar ook mudra's en acupunctuurpunten worden gebruikt om dieper op de materie in te gaan.

Sowieso, wordt het hele lichaam in gedachten en gevoel doorlopen waardoor je na de bijeenkomst een soort reset hebt gehad en de dag beter wordt, dan die al of niet was. Bijeenkomsten zijn wekelijks, twee keer in de week. Mocht je een keer niet kunnen komen, kun je de bijeenkomst altijd nog volgen via de opgenomen versie van die week.

 

Specifieke Bijeenkomsten.

Dit zijn bijeenkomsten waarin dieper wordt ingegaan op de vaardigheid (kung fu) van de energie.

  • Als eerste is het belangrijk om de energie goed te begrijpen, voelen en te kunnen bewegen. (Level 1)
  • Daarna gaan we daarmee het lichaam in en voeden en behouden we de energie in het lichaam. (Level 2)
  • Als derde gaan we dieper aan de gang met de emoties die gekoppeld zijn aan de organen. Hiervoor is de vaardigheid van de eerste twee gewenst, anders blijft het een mechanische beweging.(Level 3)

Alslaatste gaan we de energie steeds meer verdiepen, dat komt automatisch als je zover bent. Er zijn wekelijks drie specifieke bijeenkomsten. Ze komen overeen met de verschillende fasen van ontwikkeling.

 

Persoonlijke Proces

Om de bijeenkomsten nog meer te verdiepen op persoonlijk niveau in relatie tot het sociale en universele proces.

Qigong is het vaardig en kundig zijn van je energie, je levensenergie. Hierdoor verandert je manier van kijken in de wereld. Deze wordt helderder, liefdevoller en meer aanwezig in het hier en nu. 

Om zorgvuldig om te gaan met je eigen ontwikkeling, kun je kiezen om per seizoen een thema, een klacht, een probleem of gewoon je prive en/of werkleven mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een frozen shoulder die maar aan blijft houden, een gezondheidskwestie waardoor je levenskwaliteit is gedaald, een obsessie/verslaving  die blijft aanhouden of misschien wel dat je beter wil worden in sporten.

We gaan op zoek naar de eigen flow die er voor zorgt om verder te komen.  

Bijeenkomsten zijn twee-wekelijks.

 

Lerarenbijeenkomsten

Wanneer je enthousiast bent geworden over qigong, nodig ik je graag uit om mee te doen om leraar te worden. Om anderen je vaardigheden en kennis over te dragen. Het is een manier om verder te groeien. Je kan leraar worden in pure qigong, maar je kan het ook implementeren in je huidige activiteiten. Dus stel dat je al een haptonomiepraktijk hebt, kun je de qigong implementeren. We gaan dan op zoek naar de overeenkomsten en verschillen waardoor je praktijk de qigong kan opnemen.